Lid worden?

LID WORDEN?

- Lidgeld : 30€/jaar (verzekering niet inbegrepen!)

- Verzekering : tevens wordt er aan de leden gevraagd om een verzekering af te sluiten bij de Vlaamse Wielerbond. Deze aansluiting kost 32 EURO voor zowel de individuele aansluiting als voor een volledig gezin. Dit tarief houdt in: lidmaatschap + verzekering + fietsbijstand + jaarabonnement bondsmagazine. Via de mutualiteit kan u zelfs een terugbetaling aanvragen voor het grootste gedeelte van deze 32 euro.

- Nieuwe of potentiële leden kunnen 3 keer gratis bij de clubritten meefietsen (buiten seizoen geldt deze regel niet - zie hieronder), daarna beslist men om al dan niet in de club te komen en het lidgeld te betalen. Lidgeld van de club kan gestort worden op het rekeningnummer van WTC Gingelom (BE12 7512 0911 7892) met vermelding van naam en voornaam

- Voor studenten wordt er een uitzondering gemaakt van het lidgeld. Zij dienen geen jaarlijks lidgeld te betalen!

- Meer Inlichtingen via de volgende nummers : 0484 61 60 66 (Steven Hoskens) - 0476 99 77 57 (Nico Vanham) - 0476 60 05 55 (Jurgen Lenotte) - 0475 84 89 20 (Jan Bessemans) - 0477 25 12 32 (Stijn Briers) - 0479 99 53 10 (Johan Delvaux)

- Vertrek ritten seizoen - zie kalender op deze website

SEIZOENSRITTEN & CLUBKLEDING

Het officiële clubseizoen wordt geopend telkens op de eerste zondag van maart en afgesloten op de laatste zondag oktober. De gemiddelde snelheid ligt tussen de 28 km/u en 31 km/u. Na de rit wordt de dorst gelest in een plaatselijk café (nog te bepalen naar de sluiting van ons Clublokaal De Krekel)!

De officiële clubkledij te dragen is verplicht voor de leden, nieuwe leden kunnen op het einde van het seizoen een nieuwe bestelling plaatsen van clubkleding (bestaande leden kunnen dan tevens ook bijbestellingen plaatsen). De huidige clubkledij is vernieuwd sinds het seizoen 2019 en zal gedragen worden tot eind seizoen 2021.

De clubkleding bestaat uit zomerbroek, zomertrui, windstopper, trainingstrui (lange mouwen), arm- en beenverwarmers. Het dragen van een valhelm tijdens onze ritten is verplicht. Voor het kampioenschap tellen uiteraard alleen het aantal ritten, bij gelijke stand wint diegene met de meeste kilometers.

- Het terugverdienysteem is afgeschaft voor het seizoen 2021, dus iedereen gelijk voor de wet! De clubkampioen zal wel nog een kado'ke krijgen op het einde van het seizoen.

  BUITEN SEIZOEN :

  Elke zondag wordt er gefietst indien de weergoden ons gunstig gezind zijn. Het dragen van de clubkledij is niet verplicht tijdens de periode buiten seizoen. Het vertrek is elke week voorzien op zondag om 9.30h aan de kerk in Gingelom en er wordt tot half 12 gereden. Ook niet-leden zijn van harte welkom tijdens deze ritten. Deze ritten zijn ook voorzien om eventuele nieuwe leden de kans te geven om zicht aan te passen aan onze toffe groep en snelheid.

  EXTRA ACTIVITEITEN :

  Verder worden er tevens de volgende activiteiten voorzien door de club tijdens en na het seizoen. Al deze activiteiten dragen bij tot de goede sfeer en hechte groep die er zich in onze club heerst :

  • 3-daagse uitstap naar binnen- of buitenland
  • BBQ tijdens de eerste zondag van september
  • Clubfeest met huldiging van clubkampioen
  • Jaarlijkse vuilophaling langs Gingelomse wegen (maart)
  • Seingever bij wielerwedstrijden (Ronde van Zuid-Limburg…)

  HISTORIE WTC GINGELOM

  De oorsprong van de club bevindt zich er eind de jaren 70 toen een paar rasechte & enthousiaste Gingelomenaren zoals Raymond Peumans, Toussaint Strauven en anderen niet nader te noemen, die het idee hadden opgevat om wekelijkse fietstochten te organiseren. In 1979 besloot het bestuur om een regelmatigheidscriterium op te starten. Vanaf dit ogenblik kreeg de wielerclub dan ook een vaste structuur zodat onder meer de statistieken, activiteiten en clubkampioenen vanaf dat jaar werden bijgehouden.

  Vandaag staat onze club bekend als een open club waar er een hechte band is tussen de leden, stevig doorgereden wordt tijdens de ritten, plezier gemaakt wordt voor-, tijdens- en na de ritten. Wij als Bestuur vinden een goede sfeer heel belangrijk en letten erop dat er een wederzijds respect tussen de leden onderling en bestuur is.

  Verder is onze groep qua leeftijd een mengelmoes van jongeren en ouderen. Onze jongste lid is net 18 jaar 'oud' geworden en ons oudste lid, 'Der Jan', is net 77 lentes 'jong' geworden...